Bröllopskläder

Ett bröllop är ett stort event i livet, vilket gör att det kräver god planering för att bli lyckat. Det gäller inte minst för dig som inte har en obegränsad budget utan behöver hålla i pengarna. Ett område där det går att hålla nere kostnaderna utan att tumma på festkänslan är bröllopskläderna.

Till barnen

Det blir vanligare och vanligare att barn är med på bröllop, vilket gör att de också måste ha festkläder. Ett bröllop idag är ofta en mindre stel affär än vad det kanske varit historiskt. Det gör att de flesta bara ser det som trevligt om barnen får vara med på festen, eller åtminstone på vigseln. Ofta kan också barnen få en funktion som till exempel brudtärnor, något de brukar tycka är kul. Köp då gärna matchande klänningar till dessa barn så att de verkligen känner att de är en del av er stora dag. Om ni inte köper för utsirade klänningar kan de användas även till vardags eller på andra sommarfester.

Till brudparet

En av de stora utgifterna på ett bröllop är brudklänningen. Det går givetvis att köpa en billigare variant, men samtidigt är det också den som är festens centrum så vår rekommendation är att ändå låta den kosta. Satsa istället på att spara pengar på brudgummens kläder. Istället för att köpa en skräddarsydd kostym eller frack blir det nästan lika bra att köpa en ”off the rack” och sen låta en skräddare fixa till passformen perfekt. En kvalitetskostym är ändå, precis som ett bröllop, en investering för livet.