Rätt lokal för eventet

Planeringen för ett event är den viktigaste aspekten för att allting ska bli så bra som möjligt. En av de första saker du bör göra är att börja leta efter lokal. Var ska du hålla eventet? Vilken lokal som är bäst beror dessutom på vilken typ av event det är du ska planera.

Ett bra alternativ när du börjar planeringen är att besöka helio.se och ta en titt på vad de har att erbjuda. Hos Helio kan du hitta alla möjliga lokaler i både Stockholm och Malmö. De kan även hjälpa dig om du känner dig osäker på hur du ska planera ett visst event och behöver lite hjälp.

Så här väljer du rätt lokal

Först måste du veta vilken typ av event du ska planera, ett bröllop, företagsevent eller något helt annat. Därefter bör du räkna hur många gäster du ska bjuda samt hur stor personal du behöver. Vissa lokaler har gränser för hur många personer som får vistas i en lokal samt regler som gäller. Men det allra viktigaste är att du är ute i god tid. Många lokaler kan vara uppbokade, vilket innebär att du måste boka lokalen flera veckor eller månader i förväg.

Om du ska planera ett sportevent eller liknande kan du även se om det finns en plats utomhus som du kan använda. I alla fall så länge vädret tillåter.