Event för snus- och ölälskaren

Visste du att det finns event som anordnas i snusets ära? Jo, det är helt sant! Befinner du dig i Stockholm och har snus som hobby kan du njuta av både snus och öl eller snus i kombination med lyxigt bubbel.

På Djurgården inne i Stockholm hittar du Snus- och Tändsticksmuseet. Här kan du få en möjlighet att lära dig mer om snusets historia, samtidigt som du får ta del av roliga och lärorika aktiviteter där snuset står i fokus. Här kommer du bland annat att få lära dig att blanda ihop ett snus helt i din egen smak, samtidigt som du får information om de mest populära snussorterna och vad du ska tänka på när du vill snusa och dricka bubbel samtidigt.

För vem passar eventet?

Eventet på Snus- och Tändsticksmuseet passar för dig som tycker det är roligt att lära dig mer om snus och som vill satsa på att blanda ditt eget snus i framtiden. Om du föredrar att köpa färdigt snus är General snus från Snusbolaget att rekommendera. General snus är en mycket populär produkt som används av både män och kvinnor. Här kan du välja mellan lös- eller portionssnus såväl som general snus i olika smaker.

Snus klassas idag som en mycket stor och anmärkningsvärd del av landets kulturarv. Därför är det kanske inte så konstigt att det faktiskt anordnas event i snusets ära. Eftersom både snus och alkohol har 18-årsgräns behöver du ha åldern inne om du ska besöka eventet på Snus- och Tändsticksmuseet.

Vilka aktiviteter anordnas?

Som tidigare nämnt kommer du att få testa på att blanda ditt eget snus. Du kommer också att få en guidad tur på museet och höra föreläsningar om snusets historia. På plats finns även öl och bubbel, så att du ska lära dig hur du kan kombinera snus och alkoholhaltiga drycker på bästa sätt.